Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 280 g di acqua
- 1 bustina di lievito di birra disidratato (vedere varianti)
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di semola di grano duro
- 200 g di farina tipo 0 +q.b.
- 10 g di sale
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 700 g di pomodori maturi a metà
- 5 g di sale
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 6 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
Terminare la preparazione
- olio extravergine di oliva q.b.
- semola di grano duro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1113 kJ / 266 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Mini soufflé
1 Std. 15 Min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Pane ragno
1 Std. 20 Min
Spianata sarda
7h 45 min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Focaccia a sorpresa
2h
Pizza di patate alle verdure
2h
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Fagotto napoletano
2 godz. 15 min
Focaccia alle melanzane
1 Std. 50 Min
Focaccia pugliese
1h 10min