Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 220 g di cipolle, a metà
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di cozze, pulite
- 150 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 100 g di panna da cucina (circa 18% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55 min
Linguine ai gamberoni
30min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Amatriciana con cozze
55 min
Cozze al vino bianco
40min
Filetti di merluzzo in salsa al caramello
1h 10min
Cozze alla Medoc
50min
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50min
Zuppetta di crostacei
40min
Cozze allo zafferano
55 min
Cozze ripiene alla pugliese
1 Std. 25 Min
Pollo alla birra bruna
3 Std.