Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- l'eau, pour la plaque de four
- beurre doux, pour les ramequins
- 600 g de patate douce, détaillée en dés
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de paprika en poudre
- 3 pincées de piment de Cayenne en poudre
- ½ c. à café de fenouil en poudre
- ½ c. à café d'aneth déshydraté
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1335 kJ / 320 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1h 15 min
Gratin de potiron aux châtaignes
1h 10min
Flan de patate douce
40min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15 min
Croquettes de chou-fleur au parmesan
55min
Flans de poireau
35 Min
Flan de butternut au citron
50min
Crumble de potiron et jambon
1h 10min
Petits flans de carotte
12h
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1h