Bolognaise aux lentilles vertes

Bolognaise aux lentilles vertes

4.6 1.2K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 150 g de carottes coupées en tronçons
  • 1 branche de céleri coupée en tronçons
  • 150 g de lentilles vertes sèches
  • 60 g d'huile d'olive
  • 100 g de vin rouge
  • 800 g de tomates concassées en conserve
  • 2 feuilles de laurier déshydratées
  • 1 c. à café de thym déshydraté
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.3 g
Kalorie 904 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 19.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...