Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 150 g de carottes, coupées en tronçons
- 1 branche de céleri, coupée en tronçons
- 150 g de lentilles vertes sèches
- 60 g d'huile d'olive
- 100 g de vin rouge
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 c. à café de thym déshydraté
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 904 kJ / 217 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Ragoût veggie de haricots rouges
1 Std. 25 Min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1 Std.
Ratatouille aux lentilles
50 Min
Curry de lentilles aux épinards
40 Min
Lentilles corail à la provençale
30 Min
Chili sin carne
1 Std. 25 Min
Sauce bolognaise aux lentilles
35 Min
Potée de haricots fumés
30 Min
Chili sans viande
1 Std.
Chili végétarien
1h 5min
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1 Std. 50 Min
Quinoasotto
35 Min