![Pannacotta au melon Pannacotta au melon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ADD432B-3390-4170-B3EE-A0A209CF27C5/Derivates/5cce3d1f-aabc-457f-9943-95f4e6ea392b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de lait demi-écrémé
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de chair de melon
- 40 g d'amandes effilées, torréfiées à sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Gelée au citron de Syracuse
3h 25min
Verrine de framboises et pastèque au sirop d'hibiscus
1 godz. 20 min
Mousse de kiwi
2 godz. 15 min
Sucre au thym
Brak ocen
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4 Std. 45 Min
Mousse à l'abricot
3 Std. 30 Min
Mousse légère fraise-groseille
2 godz. 15 min
Tarte au citron destructurée
20min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Tiramisu express
20min
Menu express - Mousse de fraises au mascarpone
25min