Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'une orange non traitée
- 50 g de sucre en poudre
- 250 g de lait demi-écrémé
- 1 sachet d'agar-agar (2 g)
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de chair de melon
- 40 g d'amandes effilées, torréfiées à sec
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 770 kJ / 184 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Rouleaux de printemps aux fruits rouges
2 godz. 25 min
Pannacotta coco-kiwi
3h
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
2h 15min
Crèmes aux framboises
4h 25min
Crème brûlée à la carotte
3h 25 min.
Soufflés façon tiramisu
25 min
Gratin de clémentine
30min
Mousse légère fraise-groseille
2h 15min
Tiramisu choco-pistache en verrines
3h 30min
Mousse poire-caramel beurre salé
2h 30 min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30 min