![Crèmes brûlées de potiron et sablés maison Crèmes brûlées de potiron et sablés maison](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B3E8F21-D3A2-4DCD-8910-F93F21C99ED8/Derivates/7cb0f923-e44f-4374-a0c6-695034e87d89.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 250 g de farine, et un peu pour fariner
- 250 g de chair de potiron
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide entière
- 1 gousse de vanille
- 70 g de cassonade
- 4 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4396 kJ / 1053 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 106 g
Alternatywne przepisy
Compote de pommes
20min
Faisselle de chèvre au pesto d'herbes sucré
1h 15 min.
Purée de pommes de terre et de légumes
45 min
Tagliatelle de carotte et courgette vapeur
35min
Mousse aux restes de chocolats
1 godz. 25 min
Purée butternut-noisettes
50 min
Purée de butternut et roulé de veau
50 min
Cake au roquefort et aux poires
1 godz.
Purée carotte-pomme de terre
25min
Compote express de pêche au caramel
10 min
Purée potiron-orange
30 min
Bretzel
1 godz. 10 min