Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur

Gâteau aux abricots et à la semoule de blé dur

3.2 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • de lait
    500 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • de farine pour le moule
    10 g
  • de semoule de blé dur type Floraline (voir "Conseil(s)")
    100 g
  • œufs
    4
  • de sucre roux en poudre
    80 g
  • d'amandes en poudre
    80 g
  • d'abricots au sirop, en conserve égouttés et coupés en deux
    400 g
  • de beurre et un peu pour le moule
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 282.9 kcal / 1156.1 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 32.1 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...