Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 poire Williams, détaillée en dés (1 cm env.)
- 60 g d'eau
-
1
c. à soupe d'alcool de poire (opcjonalnie)
lub 1 c. à soupe de rhum (opcjonalnie) - 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de mascarpone
- 100 g de crème de marrons
- 6 biscuits à la cuillère, coupés en deux
- 1 c. à soupe de pralines roses pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines à l'orange
1h 15min
Soufflé à l'ananas
35 min
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Poires farcies en papillote
35 min
Soufflé aux agrumes
30 min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2h 30min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Tiramisu pêche-lavande
3sa 20 dk
Pannacotta au lemon curd
1 godz. 45 min
Tartelettes meringuées à l'orange
2h
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2h 30min
Tiramisu framboises-fraises
3h