Tiramisu aux poires et crème de marron

Tiramisu aux poires et crème de marron

4.6 87 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 1 poire Williams détaillée en dés (1 cm env.)
  • 60 g d'eau
  • 1 c. à soupe d'alcool de poire (opcjonalnie)
    1 c. à soupe de rhum
  • 2 œufs blancs et jaunes séparés
  • 250 g de mascarpone
  • 100 g de crème de marrons
  • 6 biscuits à la cuillère coupés en deux
  • 1 c. à soupe de pralines roses (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1203 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 24.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...