![Tiramisu aux poires et crème de marron Tiramisu aux poires et crème de marron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CF4B551D-3338-4847-B8DB-540347A76CE1/Derivates/EB14D1E0-A554-45BF-94D1-7246564DD01D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 poire Williams, détaillée en dés (1 cm env.)
- 60 g d'eau
-
1
c. à soupe d'alcool de poire (opcjonalnie)
lub 1 c. à soupe de rhum (opcjonalnie) - 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de mascarpone
- 100 g de crème de marrons
- 6 biscuits à la cuillère, coupés en deux
- 1 c. à soupe de pralines roses pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1203 kJ / 287 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minicakes pêche-abricot
35min
Verrines marron et chocolat
20 Min
Crumble poires, caramel et petits Lu
45 min
Crémeux au citron et suprêmes d'orange
35min
Tiramisu aux framboises
3h
Clafoutis figues-amandes
50min
Patience aux fruits d'été
13hod.
Chutney de poires
55 min
Verrines à l'orange
1 Std. 15 Min
Crème brûlée à la fraise
3 godz. 10 min
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Amandine aux abricots
1 godz. 30 min