Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
- 15 g de beurre doux, pour les ramequins
- 60 g de sucre en poudre
- 10 g de farine de blé
- 100 g de lait demi-écrémé
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 3 gouttes d'extrait naturel d'amande
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 30 g de chocolat noir
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104 kJ / 273 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème vanille aux fruits exotiques
2h 15 min
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3 godz. 25 min
Breizh bowl
13 godz.
Soupe glacée aux amandes
1 Std. 15 Min
Gratin de raisin en sabayon
20 min
Sabayon aux raisins
15min
Daïquiri
5 min
Glace banoffee
10 min
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12h 15min
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55 Min
Gâteau de crêpes aux fruits rouges
24h
Tarte façon "crème brûlée"
4 Std.