Wersje kompatybilne
Sweet potato and wakame patties (Jude Blereau)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 tsp dried wakame seaweed flakes
- 500 g sweet potato, peeled and cut into wedges (2 cm thick)
- 3 tsp extra virgin olive oil, plus 20 g extra
- ¼ tsp sesame oil
- 225 g sesame seeds
- 1 garlic clove
- 180 g onion, cut into slices
- 2 eggs
- 2 tsp tamari
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 10 sprigs fresh coriander leaves only, roughly chopped
- vegetable oil, to fry
- sauce of choice, to serve
- mixed salad leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1359.1 kJ / 323.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 75.6 mg
Alternatywne przepisy
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30 min
Crispy Korean tofu
1h 20 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20 min
Mediterranean capsicums
2h
Polenta with mediterranean vegetables
1 Std. 35 Min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1h
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Sweet potato lasagne
1h 20 min