Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Breadcrumbs
- 50 g bread, day old, cut in pieces
Codfish
- 100 g bread, day old, cut in pieces
- 100 g milk
- 50 g olive oil
- 200 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 300 g carrots, peeled, cut in pieces
- 400 g salt cod, presoaked, desalted and shredded (see tip)
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Béchamel Sauce
- 300 g milk
- 60 g plain flour
- 30 g unsalted butter, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 200 g double cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pork Fillet with Red Wine Sauce and Vegetables
45min
Beef Goulash Soup
1 Std. 15 Min
Brodet (Fish stew)
1 Std. 15 Min
Chicken Étouffée
45min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Creamed Cod
45min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM5)
1 Std. 10 Min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1 Std.
Garlic Turkey Stew
45min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40min