Salt Cod Gratin

Salt Cod Gratin

4.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Breadcrumbs
  • bread, day old cut in pieces
    50 g
Codfish
  • bread, day old cut in pieces
    100 g
  • milk
    100 g
  • olive oil
    50 g
  • onions quartered
    200 g
  • garlic cloves
    2
  • carrots peeled, cut in pieces
    300 g
  • salt cod, presoaked, desalted and shredded (see tip)
    400 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
Béchamel Sauce
  • milk
    300 g
  • plain flour
    60 g
  • unsalted butter diced
    30 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch
  • double cream
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 421 kcal / 1761 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...