![Aubergines d'Almagro marinées Aubergines d'Almagro marinées](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E776F995-E2C2-47FF-AFB8-9DA3D0D1900A/Derivates/89b196f5-1ed2-4615-be2d-0018bcc9ba36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les aubergines
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- 10 aubergines d'Almagro fraîches (500 g env. Voir "Conseil(s)")
La marinade
- 2 - 3 gousses d'ail
- 1 c. à café de graines de cumin
- 1 c. à soupe de sel
- 1 c. à soupe de paprika doux en poudre
- ½ c. à café de paprika fort en poudre (opcjonalnie)
- 150 g de vinaigre
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- eau (la quantité nécessaire pour remplir le bocal)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0.43 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe légère aux légumes
20 min
Soupe complète végétarienne
30 min
Aubergines farcies à l'orientale
1j 15 menit
Verrines "toutes vertes"
30 min
Riz Biryani
45 dk
Soupe d'artichaut mentholée
10min
Quiche aux épinards, roquette et haddock
1j 15 menit
Feuilles de vigne farcies au millet
2sa 30 dk
Velouté d'automne aux gambas
40 min
Xerém à la farine de maïs au thon frais
40 min
Empanadillas de poulpe
1 Std. 30 Min
Couscous marocain
50 dk