Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les aubergines
- 1000 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 1 pincée de bicarbonate de sodium
- 10 aubergines d'Almagro fraîches (500 g env. Voir "Conseil(s)")
La marinade
- 2 - 3 gousses d'ail
- 1 c. à café de graines de cumin
- 1 c. à soupe de sel
- 1 c. à soupe de paprika doux en poudre
- ½ c. à café de paprika fort en poudre
- 150 g de vinaigre
- 1 feuille de laurier déshydratée
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- eau (la quantité nécessaire pour remplir le bocal)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 237 kJ / 57 kcal
- Białko
- 0.43 g
- Węglowodany
- 2.27 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes des îles
40 min
Eclairs à la tapenade et ratatouille
2h 45 min
Pain marocain
3 Std. 40 Min
Crêpes suzette
35 Min
Minigratins à la grecque
20 min
Ris d'agneau à la zamorana
50 menit
Juin - Sardines vapeur en tartinade de chèvre
Brak ocen
Cabillaud façon aïoli
1j
Pommes de terre Madras
50 menit
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50 menit
Verrine exotique
5 min
Aubergines farcies à l'orientale
1 Std. 15 Min