Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 3 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de sucre glace maison
Le sirop de grenade vanillé
- 150 g de jus de grenade
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 150 g de sucre en poudre
La chantilly
- 330 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 2 c. à soupe de sucre glace maison maison
- le zeste d'un citron vert non traité
Le dressage
- graines de grenade, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2568 kJ / 611 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 85.3 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gianduja choco-Passion
18 godz. 20 min
Minipavlovas
3h 45min
Sphère chocolat-mandarine
12 godz.
Pavlova mangue-kiwi
4h 10min
Lemon curd
15min
Pavlova aux figues
4h
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3u. 15min
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2h
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15u.
Menu veggie - Pavlovas chantilly coco et mangue
2h
Coulis de fruits
10min
Pavlova à l'ananas
3 Std. 30 Min