Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 30 g de sucre
- 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
- 250 g de farine blanche type 45, et un peu pour fariner
- 125 g de beurre coupé en dés, et un peu pour beurrer
- 2 c. à café rases de sel
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'eau
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1657 kJ / 397 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Galette briochée aux pépites de chocolat
4 Std. 50 Min
Brioche au chocolat
5óra 15p
Brioche légère au fromage blanc
4 Std.
Gâteau de raisin à l'huile d'olive
1 Std. 15 Min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Le pain bannique
30 min
Brioches des Rois au praliné
5h 35min
Bretzels sucrés
4 Std.
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Le pain bénit
2h 30min
La brioche familiale
5h
Brioche parisienne
24h