Mini tarty

Mini tarty

4.5 16 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 sztuk

Składniki

  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
    125 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • wody
    85 g
  • kurek, świeżych oczyszczonych
    50 g
    50 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • chudego boczku, wędzonego bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    50 g
  • sera żółtego pokrojonego na kawałki
    125 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    200 g
  • jajka
    2
  • cukinii pokrojonej w 2 mm plastry
    70 g
  • sera ricotta
    25 - 30 g
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • sera koziego pokrojonego w 3 mm plastry
    30
  • rozmarynu, suszonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 311 kcal / 1302 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 21.7 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...