
Urządzenia i Akcesoria
Mini tarty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 sztuk
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia125 g
-
soli¾ łyżeczki
-
wody85 g
-
kurek, świeżych oczyszczonych50 g
-
chudego boczku, wędzonego bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę50 g
-
sera żółtego pokrojonego na kawałki125 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
jajka2
-
cukinii pokrojonej w 2 mm plastry70 g
-
sera ricotta25 - 30 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
sera koziego pokrojonego w 3 mm plastry30
-
rozmarynu, suszonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
311 kcal /
1302 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
21.7 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PARTY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Pieczarki nadziewane
1 godz.
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min