Mini tarty

Mini tarty

4.3 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 sztuk

Składniki

  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 125 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ¾ łyżeczki soli
  • 85 g wody
  • 50 g kurek, świeżych oczyszczonych
    50 g kurek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 50 g chudego boczku, wędzonego bez skóry i kości, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 125 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 2 jajka
  • 70 g cukinii pokrojonej w 2 mm plastry
  • 25 - 30 g sera ricotta
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 30 sera koziego pokrojonego w 3 mm plastry
  • ½ łyżeczki rozmarynu, suszonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 9.6 g
Kalorie 1302 kJ / 311 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...