Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g migdałów, blanszowanych
- 350 g mleka
- 150 g śmietany, 36% tłuszczu
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 40 g miodu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 866.2 kJ / 206.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batoniki migdałowo-kawowe z czekoladą
4h 50min
Lody pistacjowe i migdałowe
9h 30min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1h
Trufle czekoladowe z sezamem
3h 25min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2h
Lody orzechowe
12 Std. 45 Min
Krem figowy z orzechami laskowymi
20min
Jagodowa pianka
10min
Lody waniliowe
12h
Lody czekoladowe
12h
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5h 25 min
Lody owocowe
5min