
Urządzenia i Akcesoria
Małdrzyki krakowskie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
twarogu, tłustego500 g
-
jajka2
-
cukru30 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczkę
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia70 g
-
soli1 szczypta
-
masło klarowane do smażenia
-
owoce jagodowe, świeże np. truskawki, maliny, jagody, do dekoracji
-
miód do polania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
423.5 kcal /
1773.3 kJ
Białko
27.4 g
Tłuszcz
19.5 g
Węglowodany
36.1 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska