
Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
60 g migdałów, ze skórką (patrz wskazówka)
-
100 g banana pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki orkiszowej razowej
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
4 jajka
-
150 g kefiru (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego, płynnego (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do smażenia
-
ser ricotta do podania
-
owoce jagodowe, świeże do podania
-
syrop klonowy do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
462.4 kcal /
1942.2 kJ
Białko
18.3 g
Tłuszcz
20.7 g
Węglowodany
48.1 g
Błonnik
7.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PLACKI I NALEŚNIKI CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska