Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami

Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami

4.5 617 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • migdałów, ze skórką (patrz wskazówka)
    60 g
  • banana pokrojonego na kawałki
    100 g
  • mąki orkiszowej razowej
    150 g
    150 g mąki pszennej razowej
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • jajka
    4
  • kefiru (patrz wskazówka)
    150 g
  • oleju kokosowego nierafinowanego, płynnego (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do smażenia
    2 łyżeczki
  • ser ricotta do podania
  • owoce jagodowe, świeże do podania
  • syrop klonowy do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 462.4 kcal / 1942.2 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 20.7 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...