Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami

Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami

4.5 640 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g migdałów, ze skórką (patrz wskazówka)
  • 100 g banana pokrojonego na kawałki
  • 150 g mąki orkiszowej, razowej
    150 g mąki pszennej razowej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 150 g kefiru (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego, płynnego (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ser ricotta do podania
  • owoce jagodowe, świeże do podania
  • syrop klonowy do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 18.3 g
Kalorie 1942.2 kJ / 462.4 kcal
Tłuszcz 20.7 g
Błonnik 7.3 g
Węglowodany 48.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...