Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami
TM6 TM5

Pełnoziarniste placki bananowe z migdałami

4.5 (546 ocen)

Składniki

  • 60 g migdałów, ze skórką (patrz wskazówka)
  • 100 g banana, pokrojonego na kawałki
  • 150 g mąki orkiszowej razowej
    lub 150 g mąki pszennej razowej
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 150 g kefiru (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego, nierafinowanego, płynnego (patrz wskazówka), plus dodatkowa ilość do smażenia
  • ser ricotta, do podania
  • owoce jagodowe, świeże, do podania
  • syrop klonowy, do podania

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1942.2 kJ / 462.4 kcal
Białko
18.3 g
Węglowodany
48.1 g
Tłuszcz
20.7 g
Błonnik
7.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy