Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 folha de louro
- 200 g peito de frango cortado em cubos
- 400 g ervilhas descongeladas
- 300 g curgete cortada em cubos
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 80 g massa tipo pevide
- 10 g coentros, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 865.5 kJ / 206.9 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 419.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo-verde de feijão branco
40 min
Sopa de alface
35min
Sopa de nabo e espinafres
45 min
Creme de couves
50min
Sopa caprese
1 Std. 15 Min
Caldo de frango e legumes
45 min
Creme de feijão-branco com chouriço e alecrim
45 min
Sopa de couve e batata
50min
Sopa da horta
55min
Sopa ribollita
45 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45 min