Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos
- 450 g bacalhau demolhado (3 postas aprox.)
- 100 g queijo mozarela
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola
- 600 g tomate em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de açúcar
- Orégãos q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 289 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1h 10min
Arroz de peru
4 Std. 50 Min
Bacalhau gratinado com couve
1h 35 min
Arroz de peixe
55min
Bacalhau à Assis
25 min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1h
Bacalhau de cebolada e broa
1h
Fricassé de bacalhau
50min
Meia-desfeita da avó Anica
35 Min
Empadão de bacalhau e batatas a murro
1h 10min
Empadão de frango com duas batatas
1h 10min
Bacalhau à comadre
1h 10min