Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 450 g cebola roxa cortada em pedaços
- 80 g bacon em cubos
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - ½ c. sopa de ervas de Provence
- 200 g vinho tinto
- 100 g água
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em cubos (3 cm aprox.)
- 4 - 5 coxas de frango s/ pele (550 g aprox.)
- 250 g cogumelos frescos cortados em quartos
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3241.6 kJ / 774.8 kcal
- Białko
- 40.1 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 47.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 313.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango guisado com cogumelos
30 min
Frango com cerveja
40 min
Frango à francesa
35 Min
Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate
50 menit
Frango guisado com batata-doce e ervilha
8h
Frango com vinho e molho de romã
1j
Strogonoff
40 min
Frango com laranja e alecrim em papelote
1 Std. 15 Min
Frango de fricassé
30 min
Coq au vin
35 Min
Peito de galo em papelote, manteiga de ervas e gengibre com jardineira
50 menit
Canja da ceia
50 menit