Salmão à portuguesa

Salmão à portuguesa

4.5 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 doses

Składniki

  • tomate maduro
    700 g
  • lombo de salmão
    1000 g
  • sal
    2 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • funcho em rama só as folhas
    5 g
  • azeite
    35 g
  • dentes de alho
    2
  • cebola cortada em rodelas
    300 g
  • piripíri (opcjonalnie)
    ½ c. chá de
  • pimento verde cortado às tiras
    150 g
  • pimento vermelho cortado às tiras
    150 g
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
    500 g
  • orégãos
    1 c. chá de
    2 pés de hortelã, da ribeira, só as folhas
  • folha de louro
    1
  • vinho branco
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 889.8 mg
Białko 37.9 g
Kalorie 2227.9 kJ / 532.5 kcal
Tłuszcz 28.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...