Sopa de farrapos à alentejana
TM6 TM5 TM31

Sopa de farrapos à alentejana

4.6 (7 ocen)

Składniki

  • 7 ovos
  • Pimenta q.b.
  • 15 g coentros
  • 10 pés de hortelã, só as folhas
  • 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
  • 2 dentes de alho
  • 400 g cebola cortada em pedaços
  • 800 g tomate em pedaços
  • 120 g ervilhas
  • 2 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
  • 550 g água

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
872.1 kJ / 208.5 kcal
Białko
11.1 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Błonnik
6.1 g
Sód
875.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy