Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 ovos
- Pimenta q.b.
- 15 g coentros
- 10 pés de hortelã, só as folhas
- 30 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 2 dentes de alho
- 400 g cebola cortada em pedaços
- 800 g tomate em pedaços
- 120 g ervilhas
- 2 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 550 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 872.1 kJ / 208.5 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 875.5 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35min
Sopa caprese
1小时 15 分钟
Caldo de coentros
1h 20min
Canja da ceia
50min
Sopa de beldroegas e tomate
50min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40min
Sopa da Avó
45 Min
Sopa da horta
55min
Sopa ribollita
45 Min
Sopa rica
1 Std. 10 Min
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45 Min
Sopa de agrião com ovo cozido
45 Min