Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g feijão-branco seco
- 100 g chouriço cortado em rodelas
- 30 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de alecrim, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 740 kJ / 176.9 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 215.7 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de alface
35min
Crème au Moulin Vert
40min
Creme de brócolos e queijo camembert
45min
Creme de batata com ovo cozido
40min
Sopa de feijão branco e tomate
30min
Creme de couve-flor com pinhões
40min
Creme de couve-flor
45min
Creme de feijão-branco
30min
Sopa primavera
40min
Creme de cenoura, feijão-branco e caril
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e tomate
35min