Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g queijo da Ilha em pedaços
lub 150 g queijo flamengo em pedaços - 350 g fiambre
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 350 g espinafres, só as folhas
- 1000 g leite
- 100 g farinha
- 30 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 250 g placas de lasanha
- 50 g pão ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2639.4 kJ / 630.8 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1038.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com espinafres e fiambre no forno
40 min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1h
Empadão de fiambre
1h
Empadão de atum
1h 10 min
Empadão de carne
1h 20min
Lasanha
1h 30 min
Lasanha de chouriço e salsicha
1h 5min
Caçarola de bacon e alho-francês
1h 15 min
Gratinado de frango, fiambre e queijo
1h
Canelones de salsicha e espinafres
1h
Gratinado de bolonhesa
1h
Empadão de arroz e carne
1h 15 min