Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caribbean Stew
-
800
g lamb shoulder meat, boneless (see variation), cut in pieces (3-4 cm)
lub 800 g boneless stewing lamb, cut in pieces (3-4 cm) - 50 g freshly squeezed orange juice (1 orange)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (½ lemon)
- 60 g Worcestershire sauce
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 180 g celery stalks, cut in pieces
- 2 - 4 sprigs fresh coriander
- 2 - 3 pinches dried oregano
-
2
fresh bay leaves
lub 1 dried bay leaf - 1 - 1 ½ tsp cayenne pepper
- 25 g vegetable oil
-
20
g raw cane sugar
lub 20 g brown sugar - 50 g tomato purée
- 1 ½ tsp salt
- 450 g water
Steamed Rice
- 160 g basmati rice
- 400 g water
- 4 pinches salt
-
4
tsp vegetable oil
lub 4 tsp butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Chicken Tikka Masala
45 min.
Chicken in Yoghurt
1h
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3h 5 min
Chicken Garam Masala
50 min
Chicken Jalfrezi
1h
Beef Madras
1h 30 min.
Chicken, Chorizo and Chickpea Stew
40 min
Chicken Akhni
1h 30 min.
Kofta Curry
1u. 10min
Basque Chicken
1u. 10min
Pasta with Spicy Prawns and Ginger
25 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min