Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g onions, halved or cut in wedges to fit in feeder
- 80 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g olive oil
- 20 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus 5 g or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 1 ½ tsp dark muscovado sugar
- 65 g plain flour
- 50 g white wine vinegar
- 800 g water
-
1
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 1 dried bay leaf
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 12 slices baguette, slightly stale, or other crusty bread
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 819 mg
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Greek Fava dip
50min
Tomato Chutney
20min
Charlotte Russe
3 Std.
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25min
French Onion Soup (TM5)
1 godz.
Leek and potato soup
45min
Strawberry Mojito with a Ginger and Mint Syrup
1 godz.
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1h 20min
Espresso Martini
5 min
Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle
1h 25min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min