French Onion Soup

French Onion Soup

2.5 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • onions halved or cut in wedges to fit in feeder
    500 g
  • Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
    80 g
  • olive oil
    30 g
  • unsalted butter diced
    20 g
  • fine sea salt plus 5 g or to taste
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • dark muscovado sugar
    1 ½ tsp
  • plain flour
    65 g
  • white wine vinegar
    50 g
  • water
    800 g
  • beef stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
  • dried bay leaf
    1
  • fresh thyme leaves
    1 Tbsp
  • baguette slightly stale, or other crusty bread
    12 slices

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 234 kcal / 979 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 819 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...