Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto marchewkowe
- 180 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 100 g orzechów włoskich, łuskanych
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 4 jajka
- 200 g cukru
- 180 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- 1 szczypta soli
Krem z tahini
- 150 g cukru
- 250 g sera mascarpone, pokrojonego na kawałki
- 250 g sera ricotta, pokrojonego na kawałki
- 75 g pasty tahini
- 1 łyżeczka kardamonu, mielonego
- 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 2430.1 kJ / 580.4 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 265 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2sa 10 dk
Zupa dyniowo-marchewkowa
50min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 Std.
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 Std.
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Brownie z gruszkami
1sa 15 dk
Brownie z tahini
45 Min
Rolada dyniowa z orzechami pecan
1h 20min
Tort dyniowy
2h 40min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h