
Urządzenia i Akcesoria
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Ciasto na tartę
-
nasion kopru włoskiego, suszonych½ łyżeczki
-
mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu150 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy75 g
-
soli2 - 3 szczypty
-
wody50 g
Nadzienie do tarty
-
tymianku, świeżego5 g
-
ząbek czosnku1
-
masła30 g
-
liści szpinaku, świeżych200 g
-
śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
żółtka2
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ płaskiej łyżeczki
Kandyzowanie skórki z cytryny
-
wody400 g
-
skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona w 2 mm paski
-
cukru35 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
296 kcal /
1238 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
19.7 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z serem pleśniowym
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Quiche z tofu i szpinakiem
1 godz. 50 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 godz. 40 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 godz. 30 min