Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g bakalii (rodzynek, śliwek, daktyli, orzechów włoskich, migdałów - po 50 g każdego rodzaju)
- 150 g mleka, 3,2% tłuszczu
- 150 g miodu, wielokwiatowego
- 120 g masła, pokrojonego na kawałki
- 20 g kakao
- 200 g płatków owsianych
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1183.7 kJ / 282.9 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 10.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jaglane batony z migdałami
4h 20 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 Std. 30 Min
Batoniki musli
1 Std.
Batony proteinowe
3h 10 min
Batoniki do kieszonki
3h 15min
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 Std. 20 Min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 Min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 Min
Batony kujona
3h 20min
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1h 40min
Batony energetyczne z suszonymi owocami
2h 30min
Batoniki na dobre wyniki
3 Std. 30 Min