
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na ravioli
- 200 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 - 2 łyżeczki oleju
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 100 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g sera ricotta, podzielonego na kawałk
- 1 jajko
- 120 g sera mozzarella, pokrojonego na kawałki
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego, do smaku
Przygotowanie
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 1 jajko, roztrzepane
- woda, do gotowania
- 1 - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1468.6 kJ / 351 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 1182.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron jajeczny
1hod.
Pierogi ruskie
1 Std. 30 Min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Sycylijskie arancini
2 Std. 50 Min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
2 Std. 10 Min
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
2hod.
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1hod.
Ravioli z krewetkami
1h 40 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 Std. 30 Min
Salsa Verde
15min
Ravioli z pokrzywą i ricottą
1 Std. 30 Min
Gnocchi alla romana
1 Std. 30 Min