Butternut and bacon macaroni cheese

Butternut and bacon macaroni cheese

4.5 375 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • butternut pumpkin cut into pieces (1 cm)
    500 g
  • shortcut bacon rashers cut into pieces (2 cm)
    150 g
  • oil for drizzling
  • salt plus extra for seasoning
    2 tsp
  • ground black pepper plus extra for seasoning
    ¼ tsp
  • cheddar cheese cut into pieces (3 cm)
    250 g
  • water
    1000 g
  • macaroni pasta
    300 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into halves
    1
  • garlic cloves
    2
  • salted butter
    50 g
  • milk
    500 g
  • plain flour
    50 g
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • paprika plus extra for sprinkling
    ½ tsp
  • dried thyme
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1798.7 mg
Białko 25.8 g
Kalorie 2462.8 kJ / 586.3 kcal
Tłuszcz 29.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 15.5 g
Węglowodany 52.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...