Urządzenia i Akcesoria
Orange and almond cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 portions
Składniki
Cake
-
water1000 g
-
oranges whole, (approx. 450 g total)2
-
butter for greasing
-
almonds250 g
-
caster sugar250 g
-
eggs3
-
baking powder1 tsp
Syrup
-
orange juice (approx. 1 orange)60 - 70 g
-
caster sugar80 g
-
orange marmalade80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
70.6 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1393 kJ /
332.9 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
47.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole orange cake with spiced syrup
2 godz. 20 min
Apple cake
1 godz.
Lemon cake
2 godz.
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Zucchini slice
45 min
Lime sour cream bundt cake
50 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Banana, walnut and date loaf (Skinnymixers)
55 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.