
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 500 g Savoy cabbage leaves finely shredded
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
- 200 g brown onion cut into wedges ( approx. 4cm)
- 30 g oil
- 350 g beef fillet steak cut into strips (6 x 1 cm)
- 350 g button mushrooms cut into quarters
- 50 g tomato paste
- 100 g white wine
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tbsp ground paprika
- 1 pinch salt to taste
- 1 pinch ground cayenne pepper to taste
- 1 tsp Dijon mustard
- 100 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 353.2 kcal / 1483.4 kJ
- Białko
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Sód
- 463.8 mg