Pasta with tuna

Pasta with tuna

3.6 213 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • lemon zest only, no white pith
    1
  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    30 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • dry white wine to taste
    50 g
  • water
    500 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • penne pasta
    300 g
  • canned tuna in springwater, drained
    425 g
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 722.4 mg
Białko 39 g
Kalorie 2220 kJ / 528.6 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Węglowodany 56.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...