Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 50 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 50 g dry white wine, to taste
- 500 g water
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 300 g penne pasta
- 425 g canned tuna in springwater, drained
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2220 kJ / 528.6 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 722.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Chicken pesto pasta
30min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
Penne and vegetables
35min
Bolognese sauce
40min
Shepherd's pie
55min
Spaghetti carbonara
35min
Lasagne bolognese
2h 30min
Chicken and pesto risoni
35min
One pot pasta with chorizo
35min
Chicken with capsicum
45min
Tomato pasta with vegetables and feta
30min