Tarte au citron meringuée sans œuf

Tarte au citron meringuée sans œuf

2.9 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
8 parts

Składniki

La pâte sucrée
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de farine de blé et un peu pour fariner
    150 g
  • de beurre doux coupé en morceaux et un peu pour le moule
    75 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau
    50 g
La crème au citron
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de lait
    300 g
  • de fécule de maïs
    50 g
  • de jus de citron (5 citrons env.)
    200 g
  • de sucre en poudre
    180 g
  • de beurre doux
    50 g
La meringue
  • de jus de pois chiches (aquafaba)
    100 g
  • de sucre glace maison maison
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 451.4 kcal / 1894.6 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 75.9 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...