Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 2 pincées de sel
- 50 g d'eau
La crème au citron
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 300 g de lait
- 50 g de fécule de maïs
- 200 g de jus de citron (5 citrons env.)
- 180 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre doux
La meringue
- 100 g de jus de pois chiches (aquafaba)
- 200 g de sucre glace maison maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1894.6 kJ / 451.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 75.9 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte soufflée au citron
3h 35min
Omelette norvégienne revisitée
5 Std.
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Le chocolat dans tous ses états - Sébastien Richard
3 Std. 15 Min
Religieuses au café
3h 45min
Tarte au citron de Menton
1 Std. 15 Min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Tartelette chocolat-citron meringuée
3h 45min
Meringue italienne
30 Min
Eclairs façon tarte citron
1 Std. 15 Min
Tarte au citron
12h