![Macarons au café Macarons au café](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CA9A04D6-B1D7-40CA-85FC-1676F585F66E/Derivates/3acbbb8a-5bb8-4d84-aa07-582e64b730c9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au café
- 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de miel
- 2 c. à café de café instantané
- 120 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Les macarons
- 150 g sucre glace maison maison
- 150 g d'amandes en poudre
- 1 c. à café de cacao en poudre
- 4 blanc d'œuf
- 50 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 701 kJ / 167 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons saveur mojito
26 Std. 30 Min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Macarons à la griotte
48 godz.
Ganache fraise rhubarbe pour macarons
15 Min
Mignardise : macarons rose-gingembre
13 godz. 30 min
Le macaron caramel
1 godz. 50 min
Macaron tiramisu
26 godz.
Macarons coco-chocolat blanc
5h 5min
Macarons fraise-amaretto
24 Std.
Macarons au citron
12 Std.
Macarons au chocolat
24 Std.