Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de liqueur d'amande, type amaretto
- 150 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 20 biscuits roses de Reims
- 300 g de cerises, dénoyautées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2178 kJ / 520 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au citron
1h 35min
Tartelette à la rhubarbe
2 Std. 45 Min
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50 min
Mousse légère fraise-groseille
2 godz. 15 min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12h
Jalousie aux pommes
1h 25min
Gâteau magique aux framboises
3h 15min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Clafoutis moelleux aux cerises
50 min
Mousse aux pommes
40 Min