![Tiramisu aux cerises Tiramisu aux cerises](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6B400A4E-F69E-4D6F-858B-4985AB35B470/Derivates/014371E0-3B98-48E0-B2A2-1EDB0652B240.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de liqueur d'amande, type amaretto
- 150 g d'eau
- 60 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 20 biscuits roses de Reims
- 300 g de cerises, dénoyautées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2178 kJ / 520 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger fraise rhubarbe
40min
Soufflé à l'ananas
35min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30min
Tiramisu aux framboises
3 Std.
Sorbet cerise et lait de coco
3sa 15 dk
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Crème fraise rhubarbe
1 Std. 30 Min
Mousse surprise
14ωρ.
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12j
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Charlotte aux fraises et fromage blanc
12h 30min