Galette des Rois pistache griotte

Galette des Rois pistache griotte

4.4 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 300 g beurre préalablement congelé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
  • 50 g de griottes en bocal égouttées
Le confit de griottes
  • 300 g de griottes en bocal égouttées
  • 100 g de sucre vanillé maison
  • 1 c. à café d'agar-agar
La crème à la pistache
  • 200 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées
  • 80 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 70 g de beurre coupé en morceaux
  • 70 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 10 g de kirsch (opcjonalnie)
La dorure
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 12.3 g
Kalorie 3356 kJ / 805 kcal
Tłuszcz 51.8 g
Węglowodany 70.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...