Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza di granturco
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di farina di mais Fioretto
- 5 g di sale
- 400 g di acqua
Minestra di verdure
- 600 g di acqua
- 500 g di verdure miste di campo pulite (bietola, cicoria, cime di rapa)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di pancetta a cubetti
- 1 peperoncino secco piccante
- sale q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1637.9 kJ / 391.2 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 555.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e carciofi
1h
Pasta e ceci con pomodorini
40min
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Zuppa di ceci e cicoria
1h
Pancotto con cime di rape
40min
Contorno di fagioli al sidro
2 Std.
Zuppa di baccalà
1h
Casatiello dolce (con lievito madre)
19h
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Chiffon cake al limone
1h 30min
Chiffon cake
4 Std.