Vellutata di ceci e gamberi

Vellutata di ceci e gamberi

4.2 139 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 1 foglia di alloro secca
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di ceci in scatola scolati e sciacquati (vedere varianti)
  • 650 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 12 code di mazzancolle sgusciate e pulite
  • 20 g di vino bianco secco
  • 50 g di panna (35% di grassi)
    50 g di latte intero
  • pepe nero macinato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 286 kcal / 1197 kJ
Białko 21.4 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 17.7 g
Błonnik 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...