Wersje kompatybilne
Gnocchi à romana com molho de ervilhas e espargos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 90 g queijo parmesão
Gnocchi
- Manteiga q.b. p/ untar
- 180 g sêmola de trigo
- 720 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g queijo mascarpone
Molho
- 50 g chalota
- 30 g azeite
- 100 g espargos verdes cortados em pedaços
- 200 g ervilhas
- 200 g natas
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2026.9 kJ / 484.5 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 916.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de legumes assados
45min
Frango de gengibre e sésamo com noodles de curgete
40min
Crocante mediterrânico
50 Min
Feijoada vegetariana
1h 20min
Assado de lentilhas
2h 25min
Bahji de cebola
30min
Gnocchi de couve-flor com molho de kiwi
45min
Pudim de feijão com creme de abacate
1 Std.
Folhado de ervilhas e batata-doce
50 Min
Tacos de lentilhas
1 Std.
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1 Std. 25 Min