Wersje kompatybilne
Gnocchi à romana com molho de ervilhas e espargos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 90 g queijo parmesão
Gnocchi
- Manteiga q.b. p/ untar
- 180 g sêmola de trigo
- 720 g leite
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g queijo mascarpone
Molho
- 50 g chalota
- 30 g azeite
- 100 g espargos verdes cortados em pedaços
- 200 g ervilhas
- 200 g natas
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2026.9 kJ / 484.5 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 916.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vichyssoise
40 min
Gnocchi com abóbora e espinafres
1h 25min
Caril de paneer e ervilhas
4 Std.
Tarte rápida com gorgonzola, pera e nozes - TM5
Nu există evaluări
Risoto de açafrão com mousse de curgete
Nu există evaluări
Risoto de soja
35min
Piza com batata e alecrim
50min
Gnocchi de sêmola com molho de cogumelos
45 min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30 min
Folhado de abóbora e queijo azul
1 Std. 20 Min
Penne com beringela no forno
50min
Folhado de ervilhas e batata-doce
50min