![Grießnockerl (laktosefrei) Grießnockerl (laktosefrei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/277026.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 130 g Weichweizengrieß Type 480
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 167 kJ / 40 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50 min
Käsespätzle
45min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Butternockerl
40min
Kaspressknödelsuppe
1ωρ. 35 λεπτ.
Grießnockerl
30min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Frittaten
30min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min
Marillenkuchen
1 Std. 30 Min