Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier (Größe M)
- 130 g Weichweizengrieß Type 480
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 167 kJ / 40 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch mit Würstchen (XXL)
1h 30min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1h
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Semmelknödel
50min
Käsespätzle
45min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Grießnockerl
30min
Frittaten
30min
Marillenkuchen
1h 30min