Urządzenia i Akcesoria
Grießnockerl (laktosefrei)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
14 Stück
Składniki
-
Eier (Größe M)2
-
Weichweizengrieß Type 480130 g
-
Salz½ TL
-
Muskatnuss, frisch gerieben2 - 3 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
95 mg
Białko
2 g
Kalorie
179 kJ /
43 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Suppen Einlagen
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Marillenkuchen
1 godz. 30 min
Grießnockerl
30 min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 godz. 20 min
Palatschinken
45 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Semmelknödel
50 min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 godz.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Frittaten
30 min