Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier, getrennt
- 250 g Milch
- 320 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Salz
- 250 g Butterschmalz, zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kardinalschnitten
3h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Kirschenstrudel
1 Std. 45 Min
Topfenstrudel
2h 10min
Apfelschlangerl
2 Std.
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Grammelknödel
1 Std. 30 Min
Powidltascherl
1 Std. 10 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Zitronenjoghurt
3h
Spagatkrapfen
11h 50min