![Aligot Aligot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2F02BA75-D1FC-4829-B2BE-B9D194FBC1F9/Derivates/C88F5078-8558-4DDD-93D0-2F0EF034BF21.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et coupées en rondelles
- 180 g de tomme pour aligot, coupée en morceaux ou un mélange de cantal et de tomme fraîche
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 2 gousses d'ail
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 467 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petit salé aux lentilles
45min
Fondue savoyarde
15 min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Mayonnaise
5 menit
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45min
Soufflés de topinambours
55 Min
Pommes dauphine (nouvelle recette)
55 Min
Croquetas de jambon de Bayonne
3 Std.
Galette saucisse fromage
35min
Croque-cake
50min
Œufs mollets à la dijonnaise
25 menit
Sauce au roquefort
20min