Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et coupées en rondelles
- 180 g de tomme pour aligot, coupée en morceaux ou un mélange de cantal et de tomme fraîche
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse
- 2 gousses d'ail
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1940 kJ / 467 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Risotto
30 min
Cervelle de canuts
12h
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 min
Iles flottantes
1h
Crozetto aux lardons et poivrons
40 min
Soufflé à la fourme d'Ambert
40 min
Croque-cake
50 min
Saucisson de Lyon à la sauce beaujolaise
55 min
Petit salé aux lentilles
45 min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 min
Fondue savoyarde
15 Min