Velouté de carotte, lentilles et potiron

Velouté de carotte, lentilles et potiron

4.6 746 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • de carottes coupées en petits tronçons
    200 g
  • de chair de potiron détaillé en cubes (2 cm)
    300 g
  • de lentilles corail
    100 g
  • d'eau
    750 g
  • cube de bouillon de légumes
    1
  • de cumin en poudre
    ½ c. à café
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    15 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 122 kcal / 513 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 2.3 g
Węglowodany 16.3 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...