Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil

Soupe poireaux-pommes de terre au fenouil

4.7 829 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • de graines de fenouil
    2 c. à café rases
  • de beurre doux
    30 g
  • pommes de terre pelées, lavées et coupées en morceaux
    3
  • poireaux (le blanc et ⅓ du vert), lavés et émincés
    2
  • branche de céleri lavée, effilée et coupée en tronçons
    1
  • d'eau
    500 g
  • de gros sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de bouillon de légumes
    1 cube
  • de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
    2 c. à soupe bombées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 158 kcal / 665 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...