Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes

Velouté de potiron au fromage ail et fines herbes

4.7 838 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 15 g de beurre demi-sel
  • 800 g de chair de potiron détaillé en cubes
  • 200 g de pommes de terre détaillées en cubes
  • 200 g de carottes coupées en tronçons
  • 500 g d'eau
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 60 g de fromage à tartiner aux herbes et à l'ail, type Boursin®

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3.3 g
Kalorie 564 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 6.5 g
Błonnik 2.3 g
Węglowodany 17.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...