Soupe de potimarron aux épices

Soupe de potimarron aux épices

4.6 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de beurre en morceaux
  • 100 g d'oignon coupé en quatre (1 oignon env.)
  • 500 g de potimarron non pelé, en dés
  • 150 g de pomme de terre (1 pomme de terre env.), en morceaux
  • 300 g d'eau
  • 200 g de lait
  • 4 pincées de quatre-épices
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 2 c. à soupe d'oignons frits déshydratés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 57.5 mg
Białko 4.3 g
Kalorie 850.6 kJ / 203.3 kcal
Tłuszcz 9.9 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...