Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g olive oil
- 600 g beef fillet steak, cut into strips (1 cm x 4 cm)
- 2 pinch ground black pepper
- 1 tsp salt
- 100 g brown onion, cut into pieces
- 1 garlic clove
- 250 g fresh mushrooms, cut into quarters
- 30 g water
- 10 g gluten free cornflour
- ½ tsp Meat stock paste (see Tips)
- 1 tsp English mustard or other strong mustard e.g. Dijon
- 200 g cream
- 50 g pickled gherkins, cut into strips (optional)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2137.6 kJ / 509 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 984 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Beef stroganoff
35min
Mashed potatoes for two
30min
Apricot chicken risotto
30min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Slow cooked veal stew
2h 10min
Shepherd's pie
55 min
Beef and beer pie
1h 40min
Stir-fry beef bowl
35min
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Beef "Burgundy"
40min
Beef stew with gnocchi
3h 15min